top of page

תחומי טיפול

ההחלטה לפנות לטיפול מלווה בלא מעט חששות והתלבטויות. האם אני בכלל זקוק לטיפול? הרי כולם מתמודדים עם קשיים, וכל אחד לעתים מדוכא, חרד, עצבני או בודד. איך אפשר לדעת שהגעתי לתקופה בחיי שבה אני זקוק לעזרה מקצועית? האם טיפול בכלל יכול לסייע לי? ואם כבר החלטתי לפנות לטיפול, לאיזה טיפול כדאי לפנות? ואיך לבחור מטפל?

מי פונה אלי לטיפול?

חלק מהאנשים שעמם אני עובדת פונים לטיפול כי הם חשים דיכאון, כעס או חרדה כבר זמן ממושך. אחרים מבקשים סיוע בהתמודדות עם בעיות חיים כמו קושי ביצירת ובשמירת קשר זוגי, קושי במציאת עבודה או בהסתגלות לעבודה חדשה, אבל בעקבות פרידה או אובדן של אדם קרוב, קושי ביצירת קשרים חברתיים משמעותיים, התמודדות עם טיפולי פוריות ועוד. ישנם אנשים שפונים לטיפול כדי ללמוד כיצד להתמודד עם מצבים מלחיצים, עם טראומות מהעבר, עם חוסר ביטחון, בעיות בדימוי העצמי ועם לבטים בזהות.

 

לעתים אנשים פונים לטיפולי על-אף שנראה כי הם מסתגלים ומתפקדים היטב, בשל תחושה שחסר דבר מהותי בחייהם. חסרה להם תחושה של משמעות, והם מרגישים שאינם מצליחים לממש את עצמם. הם מרגישים ריקנות וזיוף בחייהם, ואף מתקשים לקיים קשרים חברתיים או זוגיים.

מתי לפנות לטיפול?

​על מנת להיטיב לענות על השאלה האם אתם זקוקים לטיפול, אתאר להלן מספר מצבים נפשיים ואת הסימנים הקליניים המאפיינים אותם (על בסיס הקריטריונים האבחוניים המופיעים ב:DSM-IV, המקובל לאבחון פסיכיאטרי). גם אם אתם סובלים רק מחלק מהסימנים, סביר להניח שנלווית אליהם מצוקה רבה ותחושה של פגיעה משמעותית באיכות החיים. כמו כן, אציין את הסימנים המלמדים על כך שהגיע הזמן להתייעץ עם איש מקצוע, ואת שיטות הטיפול העיקריות לכל אחת מהבעיות.

bottom of page