top of page

טיפול בחרדה –

 

לא כל מי שמודאג ומוטרד סובל מהפרעת חרדה. לעתים החרדה היא נורת אזהרה המצביעה על כך שהחיים שארגנתם לעצמכם עמוסים יתר על המידה. אפשר לחוות חרדה גם בגלל לוח זמנים תובעני מדי, חסך בשינה או בפעילות גופנית, לחץ בבית או בעבודה, או אפילו משתיה מופרזת של קפה. בשורה התחתונה, לסגנון החיים שלכם יש השפעה על איך שאתם מרגישים. אם אתם מרגישים שאתם חרדים מדי, בדקו האם אתם שומרים על עצמכם בצורה טובה. למשל: האם אתם דואגים לזמן של הירגעות או פעילות מהנה מדי יום, האם אתם מקבלים את התמיכה הרגשית שאתם זקוקים לה, האם אתם שומרים על הגוף שלכם, האם העמסתם על עצמכם יותר מדי מחויבויות, והאם אתם יודעים לבקש עזרה כאשר אתם זקוקים לה. אם רמות המתח שלכם מרקיעות שחקים, החזירו את האיזון לחייכם. בדקו האם יש מטלות שאפשר לוותר עליהן או להעבירן לאחרים. אם אתם מרגישים בודדים וללא תמיכה, מיצאו מישהו שאפשר לתת בו אמון ולדבר איתו. לפעמים אפילו עצם הדיבור על הדאגות יכול לגרום להן להיראות פחות מאיימות.

 

 

כלים לעזרה עצמית עשויים להועיל מאוד להפחתת חרדה, אולם אם הדאגות, הפחדים או התקפי החרדה שלכם התעצמו עד למידה בה הם מסבים לכם מצוקה משמעותית, או מפריעים לתיפקוד היומיומי שלכם, חשוב לפנות לעזרה מקצועית.

אם אתם סובלים מהרבה תסמינים גופניים, חשוב לגשת דבר ראשון להתייעצות רפואית, על מנת לשלול מצב רפואי שגורם להם. לאחר שנשללה סיבה רפואית, כדאי לפנות להתייעצות עם פסיכולוג שמנוסה בטיפול בחרדה, על מנת לאבחן מה סוג החרדה ממנה אתם סובלים, ולתכנן את שיטת הטיפול. כדאי לדעת שהפרעות חרדה מגיבות היטב לטיפול, ולרוב ניתן להשיג שיפור משמעותי בפרק זמן יחסית קצר.



 

bottom of page